Diabetic Challenge Velserbroek nadert slotakkoord

Velserbroek – Afgelopen 17 mei startte in Velserbroek een wandelgroep op dinsdagavond. Een kleine veertig deelnemers meldden zich aan, met de bedoeling twintig keer een uur met elkaar door de wijk te wandelen.

Door Arita Immerzeel

Wandelen is goed voor mensen met of zonder diabetes en die diagnose was voor aanmelding niet verplicht. Ondertussen is er al 17 keer in de wijk gewandeld. Per keer worden er verschillende afstanden gehanteerd, van twee, drie of vier kilometer per keer, met de bedoeling het op te bouwen naar vijf kilometer per keer. Gemeente Velsen initieerde deze wandelactiviteit in de wijk om de gezondheid van en verbinding tussen Velsenaren te bevorderen. Sportcoaches in dienst van de gemeenten èn medewerkers van Gezondheidscentrum Velserbroek lopen alle keren mee.

Warming up

Zo start elke wandeling met een kleine warming up, die een fysiotherapeut verzorgt. Behalve fysiotherapeuten lopen huisartsen, assistentes, praktijkverpleegkundigen of een leerling physician assistent mee. Dinsdagavond 20 september zal de groep voor het laatst met elkaar wandelen. De avond zal gezellig worden afgesloten met een hapje en een drankje. Of er een vervolg zal komen, is nog niet geheel duidelijk. Diverse deelnemers hopen er wel op, want het voelt goed en samen wandelen is gezellig. Men leeft met elkaar mee en ontdekt al wandelend allerlei mooie groene plekjes in Velserbroek.

Foto onderschrift: Al wandelend komt men op allerlei mooie plekjes in Velerbroek.

Foto: Arita Immerzeel