Houten huisje

Deze dingen maken een huis meer waard

PARTNERBIJDRAGE

Uw huis verkopen lijkt op deze bizarre woningmarkt een koud kunstje, maar daarbij het onderste uit de kan halen is nog steeds een uitdaging. Een aantal welgemikte investeringen doet de prijs omhoog schieten, en dat geld heeft u nodig om zelf weer een nieuw onderkomen te financieren. Sommige dingen heeft u wellicht al aan uw huis veranderd, andere kunt u alsnog initiëren. We noemen vijf voorbeelden van elementen die uw huis in waarde doen stijgen.

Dubbel glas

Het is bekend dat dubbel glas voor minder energieverbruik zorgt. Zijn alle ramen in uw huis daarvan voorzien? Check ook of het al aanwezige dubbele glas niet troebel is: in dat geval is het namelijk lek en moet het vervangen worden. Neem contact op met de glaswebwinkel om dat euvel snel en professioneel te verhelpen.

Sectionaaldeur

De sectionaaldeur voor uw garage heeft veel voordelen die het huis niet alleen prijstechnisch een boost geven. Ook hier is sprake van betere isolatie: sectionaaldeuren sluiten beter af dan traditionele. U bespaart er ruimte mee en bovendien is dit soort deuren inbraakveiliger. Sectionaaldeuren zijn verkrijgbaar in allerlei designs, zodat de gevel van het huis eer aangedaan wordt.

Uitgebouwde woon- of leefkeuken

Misschien heeft u er al een: een woon- of leefkeuken. Vaak is dit een soort serre, eveneens voorzien van dubbel hr glas, met bijzonder veel lichtinval. U investeert niet alleen in ruimte met zo’n keuken, maar ook in minder energieverbruik omdat onze grote vriend de zon een groot deel van het jaar de boel verwarmt. Wanneer het glazen dak geopend kan worden, is het geheel nog praktischer.

Hang- en sluitwerk

We noemden net al de term inbraakveilig en dat geldt vanzelfsprekend ook voor alle andere openingen die het dievengilde als toegangswegen ziet. Laat een slotenmaker al het hang- en sluitwerk nalopen en eventueel verouderde elementen vervangen door moderne varianten. Zo wordt het huis niet alleen veiliger, maar ook meer up-to-date.

Meer groene maatregelen zoals de solar carport

Er zijn op het gebied van energieverbruik nog meer mogelijkheden om uw huis voor een betere prijs te verkopen. Dan denkt u aan groene energie via zonnepanelen die zichzelf terugbetalen. Ook de laadpaal of wie weet solar carport – een carport met zonnepanelen die de elektrische auto direct opladen – zijn van die moderne aspecten die een huis in waarde doen stijgen. Uiteraard gaat u niet al deze verbouwingen speciaal voor de verkoop laten doen, ze dienen als voorbeelden. Maar dubbel glas is zeker een tip om ter harte te nemen voordat u zich tot de makelaar wendt.