Dertien nieuwe samenwerkingsverbanden gesmeed

In het Rabobank IJmond Stadion zijn vorige week donderdagavond dertien nieuwe samenwerkingsverbanden van ondernemen in Velsen gesmeed. Dat gebeurde tijdens het tweede Alliantie Lab.

Horecaondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven, sport- en cultuurinstanties en andere bij IJmuiden betrokken partijen hebben hiervoor de intentie uitgesproken en beklonken met een alliantie-akkoord.

Gezamenlijk zijn verbindingen gelegd om ondernemen in Velsen leuker en winstgevender maken en te zorgen voor een spannender aanbod van producten en diensten. Tijdens het eerste Alliantie Lab op 3 oktober met als thema wonen kwamen al twaalf nieuwe samenwerkingen tot stand.

Wethouder Arjen Verkaik opende de avond. Na de aftrap werden vraag en aanbod, behoeftes en wensen uitgesproken genoteerd en samen gebracht. Zo gaan onder andere Action Planet, Snow Planet en Droomparken met elkaar om de tafel om een Droom Actie Arrangement te ontwikkelen.

Verder gaat de alliantie met de titel De Innovators samenwerken in nieuwe huisvestingsconcepten voor kleine huishoudens en starters combineren met mobiliteitsconcepten. Tot slot is het initiatief genomen om een Puntijmuiden lied te ontwikkelen en om jongeren te verbinden door muziek en sport.

Wethouder Ronald Vennik sloot de avond uiteindelijk af door de aanwezigen te complimenteren met de nieuwe samenwerkingsverbanden. Citymarketing gaat de allianties helpen met de uitwerking en uitvoering van de nieuwe initiatieven. Zie ook www.ijmuiden.nl. (foto: gemeente Velsen)