Dennis is weer bijna een gewone vader

Na een ziekbed van bijna drie jaar, acht operaties en een geweldige actie is IJmuidenaar Dennis ’t Hart weer bijna de gewone vader die hij wil zijn. Vorige week kwam hij terug op Schiphol na de operatie in Los Angeles die mede mogelijk werd gemaakt door talloze Velsenaren.

Maar liefst 150.000 euro haalde Stichting United for Dennis op om de kosten te dekken die niet door de Zorgverzekering van Dennis konden worden betaald. Er was een speciale operatie nodig om hem te genezen van zijn ‘Liquor Leak’. Door een complicatie tijdens een hernia-operatie in Nederland in oktober 2014 lekte er via zijn ruggenmerg hersenvocht weg. Daardoor had Dennis steeds het gevoel dat zijn hoofd ontplofte. Door even te gaan liggen knapte hij dan weer op. Maar na enkele minuten staan of zitten herhaalde deze ellende zich.

,,Het was geen leven”, aldus Dennis. ,,Ik heb in Nederland zeven operaties gehad en nog een aantal andere pogingen om het lek te herstellen maar niet met het gewenste resultaat. In totaal heb ik 100 dagen in het ziekenhuis doorgebracht. Al die tijd kon ik niet werken en kon ik geen goede vader zijn voor mijn drie jonge kinderen. Mijn vrouw Renske was in die tijd moeder en vader tegelijk. Gelukkig hadden we de steun van onze fantastische vrienden en familie. Zij brachten me ook naar het ziekenhuis en waren er altijd als we ze nodig hadden.”

In 2015 hoorde hij al van een Nederlandse arts in Los Angeles die de nieuwe techniek in huis heeft voor een herstellende operatie. In Nederland durfde men een volgende operatie vanwege de risico’s op een dwarslaesie niet aan. Het verhaal van Dennis werd voorgelegd aan de arts in Los Angeles. Hij durfde het wel aan. Maar een operatie in het buitenland, de reiskosten, het verblijf daar en de revalidatie kosten heel wat. Vrienden van Dennis richtten in maart daarom de stichting ‘United for Dennis’ op. Met de indringende vraag ‘Help jij mij weer een gewone vader te worden?’ en zijn foto op een poster op veel plaatsen in de gemeente sprak hij de Velsenaren aan. Hun reactie was overweldigend, de beloftes om te doneren stroomden binnen.

Begin juni vertrok Dennis met Renske naar Los Angeles waar hij kennis maakte met de Nederlandse arts Wouter Schievink die hem zou opereren. Op 26 juni volgde de geslaagde operatie. Na een week ziekenhuis kon Dennis herstellen in het appartement dat ze hadden gehuurd. ‘Veel rusten en een beetje wandelen’, was het devies. Dennis kreeg het telefoonnummer van dokter Schievink zodat hij hem altijd kon bereiken. Een kleine terugval was voorzien, alleen een geruststelling was voldoende.

Na zeven weken mocht hij weer naar huis. De terugkomst op Schiphol was overweldigend: ,,Het is onbeschrijflijk wat iedereen voor mij heeft gedaan. Hoewel ik altijd hoop heb gehad om beter te worden had ik nooit kunnen dromen dat mensen dit voor mij zouden doen. Ik ga nu revalideren, dat gaat een aantal maanden duren, dat weet ik. Verder wil ik weer een gewone vader worden, dat is mijn prioriteit. De kinderen naar school brengen, met Sam naar een voetbalwedstrijd, dat zijn de dingen waar ik naar uit kijk. Door mijn ziekte ben ik het leven anders gaan bekijken. Mijn gezin, familie en vrienden hebben me al die tijd op de been gehouden en staan voorop. De rest komt vanzelf.” (Karin Dekkers)