Definitief ontwerp muziektent Santpoort bekend

Het Aart Aarts Fonds heeft het definitieve ontwerp van de muziektent op het Broekbergenplein gepresenteerd. Doel is om de muziektent, die in samenwerking met de gemeente Velsen en betrokken ondernemers wordt gerealiseerd, op 14 juni feestelijk te openen. Op die dag zou Aart Aarts 60 jaar zijn geworden.

De muziektent wordt een sieraad voor het dorp waar tal van culturele activiteiten kunnen plaatsvinden. Denk aan een centrale ontmoetingsplaats voor saamhorigheid, kansen voor jong en oud om hun talent te laten zien, huldigingen, de sinterklaasintocht en natuurlijk de kerstsamenzang. Daarnaast maakt de gemeente Velsen van de gelegenheid gebruik om het Broekbergenplein veilig maken voor voetgangers.

Het is de ambitie van alle betrokken partijen om de muziektent op donderdag 14 juni feestelijk te openen. Dat is de dag dat Aart Aarts 60 jaar zou zijn geworden. Er wordt gewerkt aan een feestelijk programma met diverse optredens van lokale zangers, zangeressen, bands en koren.

Maar eerst moet de bouw nog worden gerealiseerd. Dat kan de familie – de initiatiefnemers van het Aart Aarts Fonds – natuurlijk niet alleen. Zij laten weten ontzettend blij te zijn met alle donaties van particulieren, familie en vrienden die zij inmiddels hebben ontvangen. Daarnaast is er een grote groep vrijwilligers die belangeloos de handen uit de mouwen steekt of materialen levert.

Woordvoerder Margaret Schuijlenburg: ,,We zijn onder de indruk van de betrokkenheid en enthousiasme die we hebben ervaren. Mede door hun inzet zal het een typisch Santpoorts project worden. Helemaal in lijn met de levensinstelling van Aart. Onze dank is enorm groot.”

De voortgang van de bouw is voor iedereen te volgen op Facebook en via www.aartaartsfonds.nl. (foto: aangeleverd)