Deel ervaringen met anderen tijdens de Duurzame Huizen Route

Regio – Duurzame huiseigenaren kunnen hun deuren openen voor anderen en laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Gemeenten in het werkgebied van Omgevingsdienst IJmond doen mee aan de Duurzame Huizen Route om zoveel mogelijk inwoners te stimuleren hun woning te verduurzamen. Iedereen kan zijn woning hiervoor aanmelden.

Alle kennis en ervaring op het gebied van duurzaam wonen is welkom: van het aanbrengen van radiatorfolie en de opbrengst van zonnepanelen tot het (ver)bouwen van een energiezuinig huis. Ook wie net is begonnen, kan mensen helpen door de voorbereidingen en aanpak te bespreken. Inwoners van de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Heemskerk, Heemstede, Landsmeer, Oostzaan, Uitgeest, Velsen, Wormerland en Zandvoort kunnen aan het concept meedoen. Meld de woning aan via www.duurzamehuizenroute.nl en deel duurzame woonverhalen met anderen.

Duurzaamste Huis van Nederland

Dit jaar vindt ook de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland plaats. Tot 20 september kan iedereen hiervoor een woning aanmelden via het platform en meedoen met de verkiezing. De woningen worden per categorie door een deskundige jury beoordeeld op onder meer klimaatbestendigheid, energiezuinigheid en duurzaam materiaalgebruik. Meer informatie en aanmelden:  www.duurzamehuizenroute.nl/verkiezing. (Afbeelding: aangeleverd)