De zomer van Bibliotheek Velsen

Velsen – Bibliotheek Velsen kijkt uit naar de komende zonnige maanden. Met de aanstaande opening van de verbouwde Multifunctionele Bibliotheek Velserbroek, de campagne Zomerlezen en een extra lange uitleenperiode, belooft deze zomer een combinatie van herontdekking en leesplezier te worden.

Maandag heeft de tijdelijke vestiging van Bibliotheek Velserbroek in basisschool De Beekvliet voor de laatste keer de deuren gesloten. Tot maandag 1 juli 10.00 uur is het daarom niet mogelijk om boeken in te leveren op deze locatie. Maar geen zorgen, er zullen tijdens deze periode geen boetes worden uitgedeeld. Heb je reserveringen? Deze kunnen worden opgehaald bij Bibliotheek IJmuiden. Op 1 juli opent Bibliotheek Velserbroek weer op de vertrouwde locatie aan het Maan Bastion. Bezoek de website of abonneer je op de nieuwsbrief van Bibliotheek Velsen om als eerste het laatste nieuws te ontvangen.

Zomerlezen

In juni en juli is het ook weer tijd voor Zomerlezen. De zomer is perfect om eindelijk weer eens een boek te pakken. Lekker in de tuin, op het strand of aan het zwembad. Bibliotheek Velsen viert dit seizoen met het Zomerfestijn. Elke maandagmiddag zijn er activiteiten rond een landenthema: Engeland, Noorwegen, Brazilië en Kenia. Wat hebben deze landen gemeen? Ze komen allemaal aan bod in De zeven zussen van Lucinda Riley.

Voor alle zomerlezers is er nog meer goed nieuws. Door de tijdelijke sluiting van Bibliotheek Velserbroek begint de zomerleesperiode dit jaar eerder dan ooit. Met jouw Lekker Lezen-abonnement kun je nu zes weken lang boeken lenen in plaats van de gebruikelijke vier weken. Deze verlengde uitleenperiode duurt tot het einde van de zomervakantie.

Openingstijden

Tijdens de schoolvakantie van 20 juli tot en met 1 september heeft Bibliotheek Velsen geen aangepaste openingstijden. Zowel Bibliotheek IJmuiden als Bibliotheek Velserbroek blijven de gehele zomer open volgens het vertrouwde schema.

Op de foto:
De verbouwing van Bibliotheek Velserbroek is in volle gang. (Foto: Bibliotheek Velsen)