De Zefier start in nieuw schoolgebouw

De eerste schooldag dit jaar is voor de leerlingen van De Zefier in IJmuiden een heel bijzondere dag geworden. Ze startten nu eindelijk in hun prachtige nieuwe schoolgebouw dat samen met sporthal Zeewijk en peuterspeelzaal Zoeff! is gehuisvest in een zeer modern complex. 

Voor de zomervakantie heette de school nog De Zandloper en gebruikten de leerlingen het verouderde gebouw aan de andere kant van de Eenhoornstraat, maar nu is alles anders. De kinderen kwamen ’s morgens met grote ogen binnen en waren zelfs wat nerveus. Logisch, want de school is echt prachtig geworden.

De leerkrachten hadden een speciaal sportprogramma voor de leerlingen in elkaar gezet zodat deze eerste dag feestelijk en sportief het nieuwe jaar in het nieuwe gebouw kon worden afgetrapt. Naast de basisvaardigheden wordt er op De Zefier extra aandacht gegeven aan sport en gezonde voeding en dat konden de leerlingen direct ervaren.

Na een demo op het nieuwe beweegplein door Projump, die zeer ingewikkelde touwspringoefeningen lieten zien, mochten de groepen zelf aan de slag met de springtouwtjes. Tevens waren er atletiek- en voetbalclinics verzorgd door lokale sportverenigingen. Nadat bij het nieuwe sportcafe Smash een gezonde traktatie werd gemaakt en gegeten konden alle leerlingen terugkijken op een geweldige eerste schooldag. De eerste dag van een sportief en leerzaam schooljaar in het mooiste schoolgebouw van Velsen.