Autoverzekering

De voordelen van een aanvullende autoverzekering

PARTNERBIJDRAGE

Elke inwoner van de gemeente Velsen is verplicht om een autoverzekering af te sluiten vanaf het moment dat hij een auto op naam zet. In principe volstaat het om één van de drie basisdekkingen te kiezen: WA, WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Toch zijn er inwoners van onze gemeente die deze dekkingen niet uitgebreid genoeg vinden. Gelukkig kun je aanvullende autoverzekeringen afsluiten. In deze tekst vertellen wij je wat de voordelen zijn en gaan we in op de mogelijkheden.

Uitgebreidere dekking

Een aanvullende autoverzekering sluit je af als aanvulling op één van de drie basisdekkingen. Daarom verbaast het je waarschijnlijk niet dat je beter verzekerd bent als jij je aanvullend verzekert. Dit is het overkoepelende voordeel van aanvullende autoverzekeringen, maar iedere aanvullende dekking heeft ook zijn eigen voordelen. Om je hier wat meer inzicht in te geven, zetten we hieronder de verschillende aanvullende dekkingen voor je op een rijtje en geven we er tekst en uitleg over.

– Inzittendenverzekering

Wil je de bestuurder en andere inzittenden beter verzekeren tegen schade die zij oplopen als gevolg van een ongeval? Dan kun je een autoverzekering afsluiten met aanvullende inzittendenverzekering. Als je hiervoor kiest, keert je verzekeraar de schade aan de bestuurder en/of inzittenden uit die door een ongeval ontstaan is. Het maakt in dat geval niet uit wie het ongeluk veroorzaakte.

– Pechhulp

Je houdt er misschien geen rekening mee, maar ook jij kunt met pech langs de kant van de weg komen te staan. Om te voorkomen dat je lange tijd stilstaat, sluit je een aanvullende verzekering voor pechhulp af. Je kunt je weg dan relatief snel weer vervolgen. Je bepaalt zelf of je voor de binnen- of buitenlandse dekking kiest. Het is overigens ook mogelijk om een pechhulpverzekering voor binnen- en buitenland af te sluiten.

– No-claim garantie

Deze aanvullende autoverzekering kom je niet bijzonder veel meer tegen, maar toch zijn er nog wel verzekeraars die hem aanbieden. Als je de no-claim garantie afsluit als aanvulling op de verzekering van je auto, mag je één schade per verzekeringsjaar claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor je no-claimkorting. De schade heeft overigens wel gevolgen voor je schadevrije jaren.

Gemoedsrust

Inwoners van de gemeente Velsen die één of meer aanvullende autoverzekeringen afsluiten, doen dit vooral vanwege de uitgebreidere dekking. Toch is dit niet het enige voordeel, want het zorgt ook voor gemoedsrust als je een aanvullende autoverzekering afsluit. Je kunt met een gerust hart achter het stuur stappen, want je bent beter verzekerd voor schade die jij of je auto oploopt.

Zitten er ook nadelen aan?

Wie denkt dat er alleen maar voordelen aan aanvullende autoverzekeringen zitten, heeft het mis. Er zit namelijk ook een groot nadeel aan, want de premie wordt erdoor beïnvloed. Dit is op zich niet gek, want je bent beter verzekerd als je één of meerdere aanvullende autoverzekeringen afsluit. Hoe meer aanvullende verzekeringen je afsluit, des te hoger de premie die je per maand betaalt.

Twijfel je of je een aanvullende verzekering voor je auto af moet sluiten? Dan heb je misschien de neiging om je te laten leiden door de prijs. Hier valt wat voor te zeggen, maar verstandig is het allerminst. Het is immers belangrijker dat je goed verzekerd bent. Breng daarom eerst je risico’s in kaart en bepaal vervolgens of het verstandig is om je auto aanvullend te verzekeren.