De Visserijschool bestaat 100 jaar

Op 5 september bestaat het markante gebouw De Visserijschool, waarin sinds 1994 het IJmuider Zee- en Havenmuseum is gevestigd, 100 jaar. Hier gaat het museum uitgebreid bij stilstaan met een tentoonstelling ´100 jaar Visserijschool´, te bezichtigen vanaf zaterdag 3 september.

Op de tentoonstelling wordt uitgebreid aandacht besteed aan de oude schoolactiviteiten, omlijst door een persoonlijke artistieke visie op het gebouw van een aantal kunstenaars uit het kunstenaarscollectief Velsen. Verder organiseert het museum op zondag 4 september een reünie voor oud-leerlingen en -medewerkers van de voormalige visserijschool en op zaterdag 10 september een film- en verhalenmiddag over de visserij.

Voor de reünie en de tentoonstelling is het museum op zoek naar adressen (post of e-mail) van oudleerlingen -leraren en -medewerkers van de voormalige visserijschool. Ook doet het museum een oproep voor oude (klasse)foto’s, schoolrapporten, schoolboeken en andere attributen die met de school te maken hebben en misschien bij u of bij uw ouders op de plank of op zolder liggen.

Aanmeldingen voor de reünie en digitale foto’s kunnen naar bestuur@zeehavenmuseum.nl. Foto’s en attributen kunnen uiteraard ook  aangeleverd worden bij de receptie van het museum. Zie ook www.zeehavenmuseum.nl.