De lekkerste poffertjes eet je bij Lucas-Vermolen

Santpoort – Jong en oud wordt enthousiast bij het ruiken van versgebakken poffertjes. Sinds vorige week staat poffertjessalon Lucas-Vermolen weer bij het kermisterrein in Santpoort-Noord. In de aanloop naar het dorpsfeest kan iedereen nu al genieten van deze traditionele lekkernij.

De lekkerste poffertjes van Nederland? Ze zijn al sinds jaar en dag te verkrijgen in de poffertjessalons van Lucas-Vermolen. De traditie gaat ver terug, want huidig gastvrouw Esmeralda Lucas-Vermolen komt al zo lang zij zich kan herinneren jaarlijks naar Santpoort-Noord. Haar ouders en haar grootvader lieten in de jaren daarvóór al heel Santpoort (en omgeving) smullen van poffertjes. Bijzonder is dat voor de bereiding geen melk of eieren gebruikt worden.

Kiest u voor de klassieke versie met boter en suiker? Of liever met aardbeien, warme kersen of een heerlijke likeur er overheen gesprenkeld? Het is allemaal mogelijk! De salon staat dit jaar tussen de schapen, die door de kinderen mogen worden geaaid. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur, zondag van 12.00 tot 18.00 uur (maandag gesloten). Uit veiligheidsoverwegingen is de poffertjessalon op 27, 28, 29 juli (opbouw kermis) niet geopend. Tot aan het dorpsfeest wordt in de poffertjessalon geen alcoholische dranken geschonken. (Foto: aangeleverd)