De Kanaalgraver opgegaan in de Jutter en de Hofgeest

Na drie jaar en zestig uitgaven is deze week de laatste editie verschenen van de Kanaalgraver. De krant is, net als weekblad Huis aan Huis eerder dit jaar, opgegaan in de Jutter en de Hofgeest.

Deze samenwerkingsverbanden en een nieuw crossmediaconcept resulteren in een lokale krant die iedereen op een goede manier kan voorzien van nieuws en advertenties, zowel in print als online.

Ben Vermeer, uitgever van de Kanaalgraver, zocht een aantal maanden geleden contact met Frits Raadsheer, directeur van de Jutter en de Hofgeest. Vermeer wilde eens brainstormen over zijn krant, waarbij beide uitgevers tot de conclusie kwamen dat het opgaan van de Kanaalgraver in onze kranten de beste optie was voor beide partijen. ,,Wij geven al 131 jaar goed gelezen kranten uit van Castricum tot Mijdrecht en doen ook de verspreiding zelf’’, aldus Frits Raadsheer.

Voor Ben Vermeer reden genoeg om zijn ‘kindje’ na drie jaar onder te brengen bij de Jutter en de Hofgeest. ,,Wij zijn blij dat zij onze passie een plekje willen geven en wensen de redactie veel succes met de bijzondere taak die nieuws uit de regio brengen is. Rest mij iedereen die de Kanaalgraver gelezen heeft te bedanken voor de vele leuke reacties. Ook wil ik alle adverteerders die vertrouwen in ons hadden heel erg bedanken.’’ (foto: de Jutter/de Hofgeest)