DCIJ-nieuws: Wim Winter pakt brons in Baarn

IJmuiden – Ondanks de zomerstop van het clubseizoen is het damseizoen zelf nog niet afgelopen. Zo deden drie leden van Damclub IJmuiden (DCIJ) mee aan het eerste zomertoernooi van het jaar, dat in Baarn werd gehouden. De grote favoriet was meervoudig wereldkampioen Alexander Shvartsman, die vanwege de oorlog in Oekraïne in Nederland onderdak heeft gevonden. Shvartsman kwam, zag en overwon met een honderd procent score.

Ook DCIJ’er Wim Winter was niet bestand tegen de wereldtopper. Al in de opening werd hij verrast door een dubbele combinatie. In de rest van het toernooi was Winter wel productief. Met vier overwinningen en twee remises wist hij een fraaie derde plaats te pakken. Voor de nieuwe Nederlands kampioen sneldammen in de B-categorie Max Doornbosch was het wennen dat zijn tegenstanders de strijd schuwden. Hierdoor moest hij hard werken voor de punten. Met drie overwinningen, drie remises en een nederlaag kwam Doornbosch net te kort voor een plaats in de top tien en eindigde hij als dertiende. Klaas de Krijger werd 59e, maar wist wel de rondeprijs te winnen voor de knapste overwinning in de zesde ronde.

Ook begon vorige week het NK voor vrouwen in Hoogeveen. Jacqueline Schouten moest als routiner ondervinden dat een grote groep tieners een greep naar de macht doet. Waar Schouten met een remise begon, moest zij in de tweede ronde haar meerdere erkennen in één van de nieuwe sterren. Deze week zal Schouten proberen terug te slaan en begint voor haar zus Nicole het NK vrouwen B-categorie.

Op de foto:
Max Doornbosch (linksvoor) en Wim Winter (derde van rechts van voor naar achteren). (Foto: aangeleverd)