DCIJ-nieuws: Streep door kampioenschap na forse nederlaag

IJmuiden – In februari 2025 viert Damclub IJmuiden (DCIJ) zijn 100-jarig jubileum. Hoe mooi was het geweest als de vijfvoudig landskampioen dan op het hoogste niveau was teruggekeerd. Om te promoveren moesten de IJmuidenaren wel kampioen worden en om dat te bereiken moest er gewonnen worden van koploper De Waarddammers (Dordrecht/Gorinchem/Hardinxveld-Giessendam). Dat is niet gelukt.

Jan-Maarten Koorn, Cees van der Vlis en Bram van Bakel troffen het niet. Zij moesten een punt proberen te pakken tegen veel sterkere tegenstanders. Alleen Martin van Dijk had op papier goede winstkansen. Daarom moest er in de partijen tussen gelijkwaardige spelers toegeslagen worden. Het ging echter al snel fout, toen nestor Kees Pippel (foto) in de opening een schijf kwijtraakte. Ook kopman Ivo de Jong had een slechte dag. In een klassieke stand werd hij met eenvoudige middelen opgerold door de kopman van de opponent.

Krijn ter Braake behaalde een degelijke remise. Daarna was Jan-Maarten Koorns tijd op, terwijl hij net verrassend toe kon slaan. Cees van der Vlis en Bram van Bakel werden langzaam onder de voet gelopen. Max Doornbosch, Jesse Bos en Stijn Tuijtel hadden nog hoop op een tegentreffer, maar hun tegenstanders hielden stand. Martin van Dijk wist met een laatste eindspeltruc nog de eer te redden, maar de eindstand was duidelijk: 6-14. Hierdoor hebben De Waarddammers drie punten afstand genomen. Het Combinatieteam IJmuiden/Haarlem ging het beter af. Dankzij opvallende prestaties van Nicole Schouten en Jens Mischke werd RDC Rijnsburg 2 op de valreep verslagen: 9-7.

Op de foto:
Kees Pippel (rechts) ging al in de opening onderuit. (Foto: DCIJ)