DCIJ-nieuws: Malak El Abbassi verrassende achtervolgster

IJmuiden – Afgelopen zaterdag had Damclub IJmuiden (DCIJ) de eerste wedstrijd in de hoofdklasse B van de nationale competitie moeten spelen. Helaas gooide het terugtrekken van tegenstander Wageningen 2 vanwege coronaproblemen roet in het eten. Over twee weken hoopt DCIJ alsnog aan het seizoen te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Rijnsburg.

Omdat er niet op zaterdag gespeeld hoefde te worden, werd op vrijdagavond gewoon in de onderlinge competitie gestreden. Jan-Maarten Koorn nam tegen voorzitter Jesse Bos een flankaanval, maar kon na een verdunning van de stand zijn voorpost niet meer verdedigen. Achteraf kwam de computer met een fraai schijfoffer, waarmee Koorn nog remise had kunnen afdwingen. Kees Pippel, die eerder overtuigend het Kerst de Jongtoernooi op zijn naam wist te schrijven, wist ditmaal van Max Doornbosch te winnen. Nieuwe penningmeester Krijn ter Braake, die vorig seizoen net niet bovenaan eindigde, kwam voor de tweede keer in twee weken met de schrik vrij. Ditmaal probeerde hij de aanval van Cees van der Vlis te omsingelen. Toen dit niet werkte, moest hij alle centrumvelden aan Van der Vlis laten. Ter Braake wist zich dankzij een lichte combinatie nog net te redden.

Jeugdleden

Bij de jeugd is clubkampioen Jens Mischke momenteel niet te stoppen. Tegen Moritz Woestenburg boekte hij alweer zijn derde overwinning. De nummer twee van dit moment is wel een verrassing. Malak El Abbassi (rechts op de foto), die vorig seizoen via de paspoortlessen van het schooldamtoernooi lid was geworden, wist ditmaal van andere nieuwkomer Alex Kistemaker te winnen. El Abbassi volgt Mischke nu op twee punten. Tot slot viel er geen beslissing in de topper tussen Tamar Out en Storm van den Berg, die vorig seizoen indruk maakten bij de teamwedstrijden van het jeugdteam. Ook dit seizoen zal DCIJ weer met een jeugdteam aan de derde klasse van de nationale competitie meedoen. (Foto: aangeleverd)