Das Wohltemperierte Klavier (Bach) in ’t Mosterdzaadje

Santpoort – Vorig jaar bracht Marcel Worms in ’t  Mosterdzaadje het eerste deel van het Wohltemperierte Klavier van Bach ten gehore. De complete uitvoering van dit meesterwerk van 24 preludes en fuga’s is een zeldzame gebeurtenis. Opnieuw gaat Worms de uitdaging aan. Op vrijdag 25 september om 20.00 uur brengt hij ook deel twee voor het voetlicht.

Das Wohltemperierte Klavier is al zeker twee eeuwen onderdeel van de canon van de Westerse muziek. Niet eerder schreef een componist een cyclus met stukken in alle 24 toonsoorten, elk met een eigen karakter en getuigend van de fantasie, de levensvreugde en de wijsheid van zijn maker. Pianist Marcel Worms neemt het publiek in een concert van twee uur mee op zijn reis door Bachs preludes en fuga’s. Dit keer uit het boek dat Bach twintig jaar later schreef. Voor Marcel Worms is Bachs cyclus niet alleen een muzikaal meesterwerk, maar tevens een spiegel van de ziel.

Stuur een e-mail naar penningmeester@mosterdzaadje.nl om kaarten te reserveren. ’t  Mosterdzaadje is gevestigd aan de Kerkweg 29 te Santpoort-Noord. Telefoon:  023 5378625. (Foto: aangeleverd)