Dagje weg

Dagje IJmuiden en omgeving doen?

PARTNERBIJDRAGE

Als je een vakantiebestemming zoekt in Nederland of gewoon eens een dagje uit wilt, dan zijn er natuurlijk heel veel leuke plekken te vinden. Je hoeft voor iets speciaals helemaal niet zo ver te reizen want ook in ons landje is voldoende te zien en te ontdekken. Ben je dol op havens en schepen bekijken? Dan kan IJmuiden zomaar eens een leuke bestemming zijn. We geven je een paar tips zodat je weet wat er allemaal te beleven valt.

De havens van IJmuiden

IJmuiden staat zeker bekend om de havens, waarvan er maar liefst vier te vinden zijn in de plaats zelf alleen al. Het zal je misschien verbazen maar IJmuiden heeft na Rotterdam en Amsterdam het grootste havengebied van ons land en er wordt dagelijks veel aangemeerd door niet alleen plezierjachten maar ook door grote vissersschepen. Als je gek bent op water en boten bekijken, is het zeker een goede plek om eens naartoe te gaan.

Reis zo milieuvriendelijk mogelijk

Om op een milieubewuste manier te reizen kun je ook prima met het openbaar vervoer naar IJmuiden gaan. De stad ligt aan het water en vanaf Amsterdam kun je met een snelle ferry naar IJmuiden reizen, maar ook de busverbindingen naar allerlei steden in de omgeving zijn zeker goed te noemen. Wil je liever met je eigen auto rijden? Dan kun je ook rekening houden met het milieu als je elektrisch rijdt. Vertrek je bijvoorbeeld vanuit Amsterdam naar IJmuiden (zou natuurlijk ook een dagelijks ritje kunnen zijn als je daar werkt)? Dan kun je de elektrische auto thuis of op het werk opladen maar er zijn ook tal van laadpalen Amsterdam te vinden. Daarvoor hoef je tegenwoordig niet lang meer te zoeken.

Zon, strand en museum

In IJmuiden vind je naast de havens ook diverse stranden dus daar is het altijd prettig vertoeven. Er is een pier met winkeltjes maar een lange wandeling over het strand maken of er met mooi weer van de zon en het water genieten is ook zeker niet verkeerd. Overweeg zeker een bezoekje te brengen aan het Zee- en Havenmuseum want dat is beslist de moeite waard.

Shoppen in IJmuiden en omgeving

Liever shoppen? Ook dat kan in IJmuiden en vind je nu daar niet precies wat je zoekt? Dan ben je ook zo met je elektrische auto in Amsterdam en kun je daar je hart ophalen in de stad. Zoek een goede en veilige parkeerplek (vaak is reserveren van tevoren mogelijk) en probeer als het nodig is de auto op te laden tijdens je dagje uit. Zo weet je zeker dat je ook weer naar huis kunt en onderweg niet stil komt te staan. Hetgeen trouwens ook probleem hoeft te zijn om onderweg de auto op te laden want er zijn oplaadpunten genoeg. Misschien vind je wel een oplaadpaal bij de horecagelegenheid op weg naar huis waar jullie beland zijn. Sla je twee vliegen in één klap want, je kunt de inwendige mens verzorgen en de auto ook meteen weer opladen.