Dag van de Duurzaamheid in Velsen het leukst

Op Plein 1945 werd vrijdagmiddag de Dag van Duurzaamheid gehouden met een fantastische markt. ,,De leukste Dag van de Duurzaamheid is in Velsen”, zo opende wethouder Floor Bal. En hij kreeg gelijk: het werd een geweldige markt die zijn doel niet voorbij schoot: het voorlichten en enthousiasmeren voor een beter milieu.

Bezoekers werden actief benaderd en konden zo van alles zien, proeven en meemaken. Een daktuin werd als voorbeeld ter plaatse opgebouwd; durfals konden insecten proeven en alle deelnemende kinderen en belangstellenden kregen een douchecoach mee naar huis. Wat dat is? Een zandloper die tot vijf minuten loopt om te zorgen dat je niet langer doucht. Hoe lang vijf minuten wel niet duren werd gedemonstreerd door 120 touwtjespringende schoolkinderen.

Scholen De Rozenbeek en De Pionier brachten prachtig aangeklede afvalliederen. Wat je allemaal kunt doen met afval werd gedemonstreerd door een kunstenaar, Mirjam Verschoor, met Tribe Called Trash. Maar kinderen konden ook zelf aan de slag met afval.

Lees verder in de krant van 15 oktober 2015