Dag juf Greet en juf Rianne!

Santpoort – Bijna zomervakantie…en op basisschool Parnassia zingt groep 8: “Wij vieren feest… aan alles komt een einde…. Er is een tijd van komen en van gaan…’t is tijd…’t is over en gedaan !”

Aan het einde van dit schooljaar nemen deze leerlingen afscheid van hun basisschool. Maar zij zijn niet de enigen die voorgoed de deur van Parnassia achter zich dichttrekken: Ook juf Rianne en juf Greet komen na de zomer niet meer terug op school. Na een lange carrière in het onderwijs gaan zij beiden genieten van hun pensioen!

Rianne de Kort, leerkracht van groep 8, is sinds 1991 werkzaam voor Stichting Atlant basisonderwijs, waarvan de laatste 21 jaar op basisschool Parnassia. 

Greet Koutstaal, leerkracht van de kleuters, maar daarvoor van veel andere groepen, heeft zich in 2000 bij het team gevoegd.

Voor hen is het werken op school “over en gedaan!” Dit zal voor iedereen wel even wennen zijn. Binnen het team hadden zij hun eigen kwaliteiten en taken, die nu gemist gaan worden.

Rianne was al die tijd hét gezicht van groep 8. Het hoogtepunt voor de leerlingen van deze klas, was het afsluitende kamp naar het Moertje in Brabant, waar Rianne oorspronkelijk vandaan komt. Veel oud-leerlingen denken daar met veel plezier aan terug. Bezoek aan het reptielenhuis en de Efteling waren toppers.

Juf Greet, de muzikale noot van de club, zong niet alleen mee in een groot koor, maar ook dagelijks met de kinderen van de groep. Greet is van vele markten thuis; dit blijkt wel uit het feit dat zij gewerkt heeft in groep 1 tot en met 7.

Greet en Rianne, namens de leerlingen bedankt voor alles wat jullie hebben betekend voor de kinderen, de ouders en de collega’s en vanaf deze plaats wensen wij jullie een goede toekomst toe…met veel tijd voor je zelf. (foto: aangeleverd)