Countdown Boxing Gym stopt er mee

Afgelopen zaterdag was er een boksgala bij Countdown Boxing Gym in het gebouw aan de Eksterlaan in IJmuiden. Countdown Boxing moet in december het pand verlaten in verband met woningbouw en er is geen andere locatie toegewezen door de gemeente dus de club stopt er mee.

Countdown was vroeger IJBT (IJmuider Bokstraining) opgericht door ome Jaap Rietdijk rond 1950, later is zoon Frank nog doorgegaan met de club en uiteindelijk heeft Peter Koelemijer het overgenomen en de club Countdown genoemd.

Het gala draaide allemaal om ome Jaap, die natuurlijk VIP- gast was met een tafel ringside. De bokstrainers van Countdown namen het op tegen de trainers van Tinca Tinca Boxing Gym uit IJmuiden, deze heren zijn wel concurenten, maar ook goede vrienden omdat de meeste allemaal bij IJBT zijn begonnen.

De gasten waren allemaal genodigden Er waren drie partijen waarbij geen winnaar werd uitgeroepen omdat het natuurlijk geen officiële wedstrijden waren. Na al dit geweld was het tijd voor het afscheidsfeest met een hapje en een drankje en live muziek van zangeres Esther de Haas.