College teleurgesteld in Rijksvastgoedbeheer

De plannen voor huisvesting van statushouders in het missiehuis in Driehuis zijn voorlopig opgeschort en mogelijk zelfs helemaal van de baan. De gemeente Velsen heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met Rijksvastgoedbeheer, de eigenaar van het pand.

Burgemeester en wethouders van Velsen zijn zeer teleurgesteld over de houding van Rijksvastgoedbeheer. ,,We konden niet schouder aan schouder staan, zoals de overheid van ons vraagt, bij het oplossen van de vraag naar huisvesting van statushouders”, aldus wethouder Arjen Verkaik.

,,Teleurgesteld zijn wij ook vanwege de tijd en inzet die wij en anderen in het project hebben gestoken. Vrijwilligers stonden al bijna klaar om te helpen bij de huisvesting en het verblijf van de statushouders in Driehuis. Er gaat nu een brief naar de inwoners van Driehuis om uit te leggen waarom wij van de deal afzien.”

Velsen is niet de enige gemeente die problemen heeft met onderhandelen met (overheids)organisaties die onroerend goed aanbieden voor statushouders. De enige hoop dat de plannen voor het missiehuis toch doorgaan is als de overheid extra subsidie verleent of als Rijksvastgoed met een betere offerte komt.

In de tussentijd zal elders in de gemeente worden gezocht naar andere, kleinschalige opvang voor statushouders.

Klik hier voor het nieuwsbericht van gisteren.