College heeft meer geld nodig voor vernieuwing Pontplein

Velsen – Enkele tientallen belangstellenden kwamen gisteravond naar het gemeentehuis om hun mening te geven over de vernieuwing van het Pontplein. Wethouder Bram Diepstraten ging met de aanwezigen in gesprek over de drie varianten die voor het opnieuw inrichten van deze locatie zijn bedacht.

Met behulp van een 3D-presentatie konden de bezoekers een goede indruk krijgen van de gekozen varianten, die door de gemeente als meest kansrijk waren bestempeld. In een eerder stadium sprak de gemeente hierover al met inwoners en belanghebbenden. De belangrijkste uitgangspunten bij het maken van een keuze zijn veiligheid, doorstroming en ruimtelijke inpassing. Vorige week bleek al snel dat de duurste variant met ruim tachtig procent van de stemmen favoriet was bij de aanwezigen.

Deze variant heeft ook de voorkeur van de wethouder en zal nu verder worden uitgewerkt in een detailontwerp. Diepstraten: ,,Ik ben erg blij met het samenspel en met de uitkomsten van gisteravond. Ik heb bovendien de indruk dat ook de gemeenteraad deze variant het liefste wil.”

Ook bij het vervolgproces zullen bewoners en belangstellenden worden betrokken, dan gaat het onder meer ook over groen en andere details. Daarna wordt een voorstel gemaakt voor voor het college en de gemeenteraad. ,,We willen graag een toekomstvast Pontplein, een aantrekkelijke entree van IJmuiden, waarbij we uiteraard letten op de belasting van de omwonenden. Over het tijdspad kan ik nu geen uitspraken doen. Voor deze variant is namelijk meer geld nodig, dan dat we nu beschikbaar hebben. Ik moet dus op zoek naar extra financiële middelen’’, aldus Diepstraten.

Op de foto:
Wethouder Bram Diepstraten informeerde de aanwezigen gisteravond over de drie varianten. (foto: gemeente Velsen)