Circus Sijm dit weekend in IJmuiden

Het circuslandschap is de laatste jaren drastisch veranderd. Gevestigde namen zijn verdwenen en wilde dieren hebben de piste moeten verlaten.

Circus Sijm koos reeds jaren geleden voor een andere koers en ontwikkelde, met succes, een geheel eigen stijl: een fonkelende circusvoorstelling met verrassende acts door internationale enthousiaste artiesten in exclusief ontworpen kostuums.

Circus Sijm is zaterdag 9 april (13.30 uur en 16.15 uur) en zondag 10 april (13.30 uur) nog te zien aan de Heerenduinweg te IJmuiden.

Het ensemble bestaat dit jaar uit een groep jongen enthousiaste artiesten. Ieder persoon beheerst zijn eigen disciplines en vaardigheden; van muziek tot dans van acrobatiek tot humor. De groep heeft zich daarbij laten inspireren door musicals, theater en het Italiaanse Venetië. Maar bovenal – hoe kan het ook anders – het klassieke circus met strass, veren en glitters. Het beloofd ook dit jaar een wervelend geheel te worden waarbij het publiek geniet van circus in optima forma.

Ooit een dame zien zweven aan een kroonluchter hoog boven het publiek? Een matroos in een net acrobatische toeren zien uithalen? Of een man en vrouw acrobatische toeren ziet uithalen in een mast van zes meter hoog.   Het is zomaar een greep uit het programma.

Maar natuurlijk is er ook volop clownerie en humor. En valt het publiek van de ene verbazing in de andere bij razend snelle illusies en rolschaatsstunts. Tussen de goocheltrucs door maken kleine dieren hun opwachting en valt het publiek van de ene in de andere verbazing. Kortom, ook in 2016 is Circus Sijm een feest voor jong en oud!

Wie tot uiterlijk 24 uur vóór de gekozen voorstelling reserveert via www.circussijm.nl betaalt per entreebewijs slechts 12 euro (normaal 16 euro aan de kassa). Kinderen tot en met 1 jaar mogen gratis naar binnen.

De circuskassa is 60 minuten voor aanvang van iedere voorstelling geopend.