Cinderella door Dansstudio Michelle zinderend spektakel

IJmuiden – Zaterdag was het een drukte van belang in Stadsschouwburg Velsen. Met maar liefst twee eindvoorstellingen werd het dansseizoen van Dansstudio Michelle uit Velserbroek afgesloten. Onder de bezielende leiding van Michelle Gerlofsma dansten 150 danseressen en 1 danser (hoe stoer, die Vince) de sterren van de hemel. Het welbekende sprookje van Assepoester werd op muzikale en bijzonder creatieve wijze in vele dansen verteld.

Door Arita Immerzeel

Het bleef van het begin tot het einde van de voorstelling voor het ruim 900-koppige publiek boeiend en origineel. Dansschool Michelle biedt al 12 jaar danslessen aan voor kinderen van 2+ tot en met 30+ jaar. Elk seizoen worden als kers op de taart twee eindvoorstellingen in de Stadsschouwburg Velsen gegeven. Door de leerlingen in de leeftijd van 2+ tot 25+ wordt het hele jaar naar deze klap op de vuurpijl toegewerkt.

Jackie (14) is in het publiek voor haar zus Lauraine (9). ,,Ze doet voor de vierde keer mee. Ik ben supertrots op haar, ze doet het echt heel goed! De generale repetitie was gister en vandaag zijn er twee voorstellingen. We vinden het heel leuk om mee te maken.’’ Danielle (20) vergezelt Jackie en is het helemaal met haar eens. Ze kunnen niet wachten om Lauraine hun meegebrachte mooie bos rozen te geven.

Romantisch

In de pauze zitten de fans van Fenna (12) aan een drankje. Papa Sander woont elk jaar de eindvoorstelling bij. ,,Ik geniet nu al voor de 4e of 5e keer van de voorstelling en dit jaar vind ik hem romantisch. Mooie dans en het plezier straalt van de gezichten. Een feestje om mee te maken.’’ Bella (7) vat in één woord samen, wat ze er van vindt: ,,Superleuk!’’ Fenna is haar grote nicht. Een stralende oma is ook kort van stof: ,,geweldig!’’ De tante van Fenna is trots op haar, vertelt ze. ,,Het is prachtig om te zien hoe ze danst en hoe ze straalt. We zitten op rij 3 dus we kunnen dat goed zien.’’

Een rijtje dames uit Velserbroek tonen zich als actief publiek door mee te klappen en mee te dansen, als vanaf het podium daarom gevraagd wordt. Zij blijken niet voor iemand specifiek gekomen te zijn. Daphne (24) heeft jaren bij Dansstudio Michelle gedanst maar woont nu in Haarlem. ,,Ik wilde de show weer eens zien, ik kijk met open mond. Het is heel anders om zelf daar op het podium te dansen, dan naar het totaalplaatje te kijken. Hartstikke leuk, dit!” Haar zus Lisanne (13) danst ook, maar dan op een andere school. ,,Gewoon leuk om alles een keer te zien, we zijn enthousiast!’’

Het thema ‘Cinderella’ bleek een ontroerend thema. Ook al kennen we het sprookje allemaal, de vormgeving was met de muziekkeuzes, kleding en sprookjesachtige decors en belichting een feest om mee te maken. In de zaal werd dan ook ter aanmoediging en uit waardering flink gejoeld, gefloten, meegeklapt en soms ook meegedanst. Met een staande ovatie tot slot. Meer informatie: www.dansstudiomichelle.nl. (Foto’s: Mattijs Kuiper Fotografie)