Christmas Caroldienst in de Engelmunduskerk

Velsen-Zuid – Zondag 8 december wordt in de Engelmunduskerk in Velsen-Zuid de traditionele Christmas Caroldienst gehouden. Een afwisselend samenspel van lezingen uit de bijbel, carols, gemeentezang, gebeden en orgelspel, naar het Engelse voorbeeld van een “Festival of Lessons & Carols”. 

Het met verschillende gastzangers versterkte Engelmunduskoor zal onder leiding van dirigente Philien Schouten een aantal bekende carols zingen als “A sound of angels”, “In the bleak mid-winter”, “Deck the hall” en “A babe is born”. Daarnaast zijn er twee geheel nieuwe werken ingestudeerd: “The blessed son of God”, naar een tekst van Maarten Luther, getoonzet door R. Vaughan Williams en “The shepherds’ Farwell” uit “L’enfence du Christ” van Hector Berlioz. 

Het hoofdorgel wordt bespeeld door Jaap Haringa. De organiste Agnes van Bekkum uit Bloemendaal bespeelt het koororgel en de piano.

De dienst begint om 16.30 uur. De kerk gaat om 16.00 uur open. De toegang is gratis. Na de dienst wordt er een collecte gehouden ter bestrijding van de onkosten. Daarna is iedereen welkom in de Goede Herderzaal om elkaar onder het genot van een glaasje wijn nader te ontmoeten. (foto: aangeleverd)