Castle Christmas Fair op Beeckestijn

Velsen-Zuid – Volgende week donderdag opent de Castle Christmas Fair 2019 haar deuren. Na vier succesvolle edities in Slot Assumburg in Heemskerk, wordt de lustrum-editie dit jaar georganiseerd bij Buitenplaats Beeckestijn, Velsen-Zuid. Ook dit jaar wordt er uitgepakt met vele leuke stands, inspirerende workshops, sfeervolle (big)bands en koren. De Cstle Christmas Fair is van donderdag 28 november tot en met zondag 1 december. Donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur, zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Dagelijks om 11.00 uur zal men warm worden verwelkomd door de Kerstman die de poorten voor de bezoekers zal openen. Verspreid over de dag zullen er verschillende live optredens plaatsvinden, waaronder de Tata Steel Big Band en Voice of Holland kandidaat Bart Brandjes.   

Ambachten

Bij het betreden van de kerstmarkt voelt men gelijk de gezellige sfeer door de verschillende ambachten. Een bekend vissersbedrijf uit IJmuiden zal bijvoorbeeld verse paling en andere vissoorten roken. In een ambachtelijke houtoven wordt oerbrood gebakken door Brandhof Bijzonder Brood. Ook kunt u genieten van bijzondere theeën, vers gebrande lokale koffie, maar ook van wereldmerken als Lavazza. 

Kerstshoppen

Geniet van ruim 150 stands waar u inspiratie op kunt doen voor de feestdagen. In het hoofdhuis treft u uiteenlopende exposanten met onder andere handgeblazen kerstballen, sieraden, kunst en antieke curiosa aan. Achter het hoofdhuis staan fraaie pagodetenten, overdekte kramen, marktplaatsen en hippe foodtrucks. Ook is er een horecaplein met podium gecreëerd. Naast typische kerstproducten, zoals kerstengelen en antieke kerstversiering, zijn er uiteenlopende producten op het gebied van lifestyle, mode en wonen.

Brasserie & Koetshuis

Zowel in het Koetshuis als Brasserie Beeckestijn kunt u genieten van heerlijke winterse lekkernijen zoals snert, stamppot of koffie met appeltaart. Als u op tijd bent, vraag naar de huisgemaakte perenstrudel met peren uit eigen moestuin bij Brasserie Beeckestijn. 

Charles Dickens 

Geheel in stijl wordt u ontvangen door het Motoren Museum met een antieke Volvo en een authentieke stoommachine. Speckled Sheep is er dit jaar ook bij met hun Welsh Hill Speckled Face schapen.  

Voor het entertainmentprogramma, plattegrond en de tickets kunt u terecht op de website www.castlechristmasfair.nl. (foto: aangeleverd)