Campagne stilgelegd vanwege overlijden Marlies Havik (52)

De Velsense politiek heeft geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van Marlies Havik, steunfractielid van de PvdA en vijfde op de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De verkiezingsdebatten die voor deze week gepland stonden, zijn afgelast. Veel partijen hebben hun campagnes tijdelijk stilgelegd.

,,Marlies stond volop in het politieke leven van Velsen”, aldus fractievoorzitter Marianne Poen en afdelingsvoorzitter Bernard Wittenberg in een korte verklaring op de website van PvdA Velsen. ,,Zij was een gedreven sociaal-democraat die opkwam voor iedereen die het moeilijk heeft. Zij zocht het in concrete daden en oplossingen. Wij zullen haar inbreng heel erg missen. Wij wensen haar familie sterkte met dit grote verlies.”

Marlies Havik (52) was ook vrijwilliger van hockeyclub Strawberries in Driehuis, waar haar beide kinderen spelen. ,,Marlies was sinds een aantal jaren op zeer bevlogen wijze actief als barcoördinator en midwintercoördinator. Wij zullen haar enorm missen, als vrijwilliger en als mens, en wensen haar kinderen, familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies”, schrijft de club op haar website.

Marlies was weduwe en laat twee kinderen van 16 en 17 na. (foto: PvdA Velsen)