Burgemeester sluit pand Ampèrestraat

IJmuiden – De Landelijke Eenheid van de politie trof op 4 juni 80 kilogram cocaïne, munitie en kogelwerende vesten aan in een bestelauto die vertrok uit een pand aan de Ampèrestraat.  De productie van drugs en illegale handel tasten de openbare orde en het woon- en leefklimaat ernstig aan. De burgemeester is daarom genoodzaakt het pand te sluiten.

Aannemelijk is geworden dat de harddrugs, munitie en kogelwerende vesten in het pand aanwezig zijn geweest. Uit nader onderzoek blijkt tevens dat het pand aan de Ampèrestraat een rol speelt in het drugscircuit. Daarom sloot burgemeester Frank Dales het pand eind vorige week  voor de duur van zes maanden. Tot vrijdag 5 februari 10.00 uur mag niemand het pand betreden. 

,,Ik vind het van groot belang dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken’’, aldus burgemeester Dales. ,,Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Daarom roep ik alle inwoners van Velsen op om bij de politie te melden als men signalen heeft dat in hun buurt drugs verhandeld worden of een hennepkwekerij of drugslaboratorium aanwezig zijn.” 

Melden kan via de bekende nummers van de politie (0900-8844 of bij spoed 112). Of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl). (Foto: Bos Media Services)