Burgemeester Dales: ‘Let op elkaar, drink met mate en meld overlast’

Burgemeester Frank Dales is geschokt door het geweld na afloop van de derde dag van Dorpsfeest Santpoort. Daarbij raakte een 21-jarige Haarlemmer ernstig gewond. Hij vraagt bezoekers op elkaar te letten, met mate te drinken en overlast direct te melden.

,,Het dorpsfeest draagt traditiegetrouw bij aan contact en verbinding met elkaar”, aldus de burgemeester. ,,Die ontspannen sfeer willen we graag behouden. Wij doen daar met vrijwilligers, inwoners, ondernemers, organisatie, politie en beveiliging in een hechte samenwerking alles aan. Ook bezoekers van het dorpsfeest kunnen iets doen, daarom de volgende oproep: let op elkaar, drink met mate, en meld het aan de beveiliging of de politie als je ziet dat er mogelijk vervelende dingen gaan gebeuren.”

De gemeente ziet vooralsnog geen aanleiding tot het nemen van extra maatregelen bovenop de intensieve aanpak en samenwerking die er momenteel al is. Zo worden raddraaiers in beeld gebracht en verwijderd van het feestterrein, eventueel met een verbod om de rest van de week het feest te bezoeken. Soms krijgt men ook een verbod om volgend jaar het feest te bezoeken. (foto: Dorpsfeest Santpoort)