'Bouw is meest innovatieve sector'

Een kwart van de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland heeft een link met de bouw. Dat heeft de kamer van Koophandel bekend gemaakt.
,,Met deze lijst wordt nogmaals bevestigd dat de bouw- en infrasector enorm innovatief is”, zegt Tom van Eck van Bouwend Nederland. ,,Vijfentwintig van de honderd innovaties is bouwgerelateerd. Dat is een hele mooie score.”
Daar komt ook nog bij dat de bouw nu, en in de komende jaren, aan blijft trekken. Het tekort aan instroom in de bouwsector is daarom ook een uitgelezen kans voor jongeren die graag na hun opleiding direct aan de slag willen. Bovendien moet het beeld van de bouwsector dringend bijgesteld worden.
Het is niet meer alleen met een hamer op de stijger staan; doorgroeien en carrière maken in deze innovatieve sector zijn niet alleen mogelijk, je zult bijna wel moeten. Reden voor Bouwmensen Kennemerland om op 9 september tussen 14.00 en 17.00 uur de deuren te openen en carrière planners kennis te laten maken met de mogelijkheden van de bouwsector.
Het programma staat op www.matchday-bouwmensen.nl. Overigens blijven de mannen met de hamers ook hard nodig en zijn zij dus ook van harte welkom, benadrukt Bouwmensen.