Bourgondisch Santpoort op zaterdag 30 mei

Op zaterdag 30 mei staat de derde editie van Bourgondisch Santpoort op het programma. Vanaf 17.00 uur kan iedereen op het Broekbergenplein bij Café Bartje en Primeurshop Bol terecht voor lekker eten, lekker drinken en lekkere muziek. Naast een aantal bijzondere gerechten, is er dit jaar ook een speciale stand voor de actie ‘Beweeg voor Malawi’.

Nieuw is dit keer de rollende keuken met kipbroodjes en crêpes. Ook zeer smakelijk zijn de Santpoortse frieten met saté van de haas. Daarnaast zijn er nog meer gerechten en diverse drankjes. Van een of enkele hapjes tot een uitgebreide maaltijd; op Bourgondisch Santpoort komt iedereen aan zijn trekken.

In de stand voor Malawi zijn twee bijzondere landelijke gerechten te verkrijgen. De opbrengst hiervan is bestemd voor ziekenhuisvoorzieningen in dit West-Afrikaanse land. De stand is een opmaat voor de sponsoractie Beweeg voor Malawi op zondag 14 juni. Dan kan er vanuit Santpoort door iedereen gefietst en gewandeld worden om geld in te zamelen voor dit goede doel.

Net als bij de eerste twee edities zorgt de soul- en coverband Full Count voor livemuziek. Dit dynamische tienkoppige gezelschap begint tijdens het eten en drinken met het spelen van rustige en smakelijke nummers op de achtergrond, om later op de avond een dansbaar feestje te bouwen. Bovendien is er een  DJ, die ter afwisseling van de band eveneens toepasselijke muziekjes zal voorschotelen.

Bourgondisch Santpoort op 30 mei begint om 17.00 uur en duurt tot 23.30 uur. Het smakelijke evenement wordt gehouden op het  sfeervolle Dorpsplein bij de driesprong Hoofdstraat, Hagelingerweg en Broekbergenlaan. Uiteraard is de toegang gratis.