Bottelier zesde op debuut-WK

IJmuiden – Lars Bottelier is donderdag zesde geworden bij zijn debuut op het WK openwaterzwemmen op de 25 kilometer in Boedapest. De IJmuidenaar voltooide de race in 5 uur, 2 minuten en 51 seconden. De winst ging naar de Italiaanse Dario Verani (5:02:21).

De race werd gekenmerkt door een extreme hitte, zowel in als buiten het water. De gemeten watertemperatuur bedroeg 27,8 graden Celcius om 06.00 uur ‘s ochtends. Gedurende de gehele race zorgde de zon ervoor dat de marathon een uitdaging an sich bleek te zijn. Toch liet Bottelier zich van zijn sterke kant zien. Vanaf de start was hij in staat om een goede positie middenin het peloton te vinden. Halverwege de race kroop hij langzaam naar voren.

,,Het was een enorm zware race door de extra zware omstandigheden. Ik had nog niet eerder in zulke tropische omstandigheden geracet’’, licht Bottelier toe. Naar eigen zeggen was dat ook één van de redenen dat hij niet het eindschot had dat hij had willen hebben. ,,Ik zou graag om de medailles meegedaan hebben, maar mijn lichaam stribbelde tegen. De laatste ronde (2,5 kilometer) moest ik alles uit de kast halen om bij de groep te blijven, dat heeft me wel nog een paar posities opgeleverd.’’

Wel is Bottelier erg trots op het resultaat. ,,Bij mijn eerste WK heb ik gelijk een zesde plaats behaald. Ik ga de komende tijd nog harder trainen om over twee maanden bij de EK beter voorbereid te zijn.’’

Op de foto:
Lars Bottelier werd na afloop van de wedstrijd door zijn verloofde onthaald. (Foto: aangeleverd)