Bottelier succesvol in Canada

Velsen/CanadaBij zijn eerste wereldbekerwedstrijden 10 kilometer zwemmen in Canada behaalde Velsenaar Lars Bottelier een 11e en een gedeelde 6e plaats. Bij de Ultramarathon over 32 kilometer kwam hij tot de 7e plaats. ,,Het was een hele gave ervaring en een mooie drie weken’’, aldus Bottelier.

De wedstrijden in Canada werden gezwommen in de plekken Roberval en Mégantic, nabij de steden Quebec en Montréal. De eerste 10 kilometer en de Ultramarathon over 32 kilometer werden gezwommen in het meer van St-Jean, waarbij de 32 kilometer een oversteek van het meer is van het plaatsje Péribonka naar Roberval.

Bij de eerste 10 kilometer wereldbekerwedstrijd behaalde Lars een 11e plaats in een tijd van 1 uur, 57 minuten en 36 seconden. Lars vertelt dat hij hierin lang mee ging met de kopgroep, maar dat hij bij 8,5 kilometer de groep moest loslaten en het hem veel plekken heeft gekost.

De week daarna stond de 32 kilometer oversteek op het programma. Ook hier begon Lars erg sterk, maar na het zwemmen van 7 uur was de energie op. Lars benadrukt: ,,Na 7 uur zwemmen was echt alle energie op, de drie kilpometer die daarna nog kwam was te veel.’ Uiteindelijk werd hij hier 7e in een tijd van 7 uur, 42 minuten en 37 seconden.

Tijdens de laatste wedstrijd in het meer van Mégantic kende Lars zijn sterk’ste race. Ook deze race was een oversteek van het meer, maar dan over 10 kilometer. Van de plaats Piopolis naar Mégantic. De zwemmers werden begeleid door een kayakker, verzorgd vanuit de organisatie. Tot in de slotfase van de race voelde Lars zich goed: ,,Ik lag meer achterin dan bij de vorige wedstrijden. Bij het ingaan van de laatste kilometer zorgde ik ervoor dat ik vooraan kwam te liggen, ik haalde nog een paar zwemmers in en met mijn eindsprint kon ik mijn gedeelde 6e plek veiligstellen.’’ Lars tikte samen met Marcel Schouten (NED) aan in 2 uur,  6 minuten en 55 seconden. (foto: aangeleverd)