Bosbeekschool wint spannende schoolbasketbalfinale

De Boskeekschool uit Santpoort-Noord heeft het jaarlijkse schoolbasketbaltoernooi gewonnen.

De halve finales en de finale werden voor het eerst op een andere dag gespeeld. Dit experiment mag geslaagd genoemd worden, want nu konden de halve finalisten hun achterban mobiliseren. Het resultaat was een volle tribune met veel supporters van de vier overgebleven scholen.

De eerste halve finale ging tussen de Bosbeek en de Franciscusschool. In het team van de Franciscus zaten vier basketballers van Akrides, die net terugkwamen van een competitiewedstrijd. Of het de vermoeidheid was of toch het verschil in kwaliteit: feit was dat de Bosbeek gemakkelijk won (18-4).

De andere halve finale ging tussen de Jan Campert 2 en de Toermalijn 2. Nadat de Jan Campert een 8-2 voorsprong had genomen, werd het toch nog 8-6. Lange tijd ging het gelijk op, maar uiteindelijk zegevierde de school uit Driehuis met 16-13.

De strijd tussen de Bosbeek en de Jan Campert om de wisselbeker werd een heuse thriller. De Bosbeekschool liep gemakkelijk uit naar een 6-2 voorsprong, maar de Jan Campert boog de achterstand om in een 8-6 voorsprong. Vlak voor tijd kwam de Bosbeek langszij (8-8), waardoor een verlenging van 5 minuten noodzakelijk bleek.

In de verlenging bleek dat de enige clubbasketballer in het veld, Jord Hofland, met zijn techniek en zijn lengte de doorslag gaf. Met zijn scores en zijn mooie passes naar zijn medespelers werd er uiteindelijk met 16-8 gewonnen en staat de wisselbeker een jaar lang in de prijzenkast van de school uit Santpoort-Noord.

Alle lof ging ook uit naar de Jan Campert 2, die zonder basketballers maar met een zeer enthousiaste coach de finale hadden bereikt.