Bijna vijfduizend nieuwe aanvragen voor project Duurzamer Wonen

Regio – In 2020 is in de IJmond het project Duurzamer Wonen van start gegaan. Dit jaar kreeg da project in maart een vervolg. Bij veel mensen gaan de kosten van de energierekening jaarlijks omhoog. Door bewust om te gaan met energie kunt u geld besparen én comfortabel wonen. De gemeenten Heemskerk, Velsen, Beverwijk en Uitgeest werken daarom samen met onder meer lokale energie coöperaties om u – als woningeigenaar, maar ook huurder – op weg te helpen. En met succes! Inmiddels hebben opnieuw vijfduizend inwoners een aanvraag ingediend, bovenop de bijna zesduizend inwoners die vorig jaar al een aanvraag hebben ingediend.

Energieadvies op maat

Via het project Duurzamer Wonen ontvangt u kosteloos energieadvies op maat. Een energiecoach helpt u daarbij. Aan de hand van een korte woningcheck krijgt u tips met welke maatregelen u kosten bespaart. Ook is er een energiebespaarbox samengesteld met onder meer ledlampen, tochtstrips en radiatorfolie. Met kleine maatregelen maakt u namelijk al een groot verschil. En met deze producten bespaart u direct op uw energierekening. Bent u huurder? Dan ontvangt u een voucher van 75 euro waarmee u energiebesparende maatregelen aanvraagt.

Woningeigenaren en huurders

Deze actie is voor zowel woningeigenaren als huurders. Omdat de verhuurder de verantwoordelijkheid heeft om bijvoorbeeld een woning te isoleren, is het aanbod voor huurders meer gericht op de kleine maartregelen. Het advies is daarom minder uitgebreid en blijft er meer geld over om ledlampen of radiatorfolie gratis aan te bieden.

Deelname

Wilt u ook uw woning verbeteren? Dat kan! Vraag uw energieadvies op maat aan via de lokale energie coöperatie. Inwoners van de gemeente Velsen kunnen hiervoor op www.energiekvelsen.nl/buurtacties-velsen-2021-2022 kijken. (Foto: Gerd Altmann via Pixabay)