Bijna 1 miljoen DE-punten voor Voedselbank Velsen

De inzamelingsactie van Douwe Egberts punten zoals die door Lions Club Velsen werd gehouden voor Voedselbank Velsen, heeft een overweldigend resultaat opgeleverd.

Alles is nu geteld en keurig verpakt. In totaal zijn ruim 920.000 punten opgehaald, en dat levert straks voor Voedselbank Velsen bijna  1.800 pakken roodmerk koffie op. Douwe Egberts heeft beloofd om ruimhartig dit aantal af te ronden, dus waarschijnlijk worden het er nog meer.

De organisatoren zijn dankbaar voor de enorme hulp van de 18 locaties in de gemeente Velsen van de verzameldozen.

Dat waren in de gemeente Velsen de filialen van Blokker, Dekamarkt, Vomar, Albert Heijn, Bibliotheek en alle wijkcentra. Sommige mensen hadden hun punten tot keurige pakketjes verpakt en dat was erg prettig voor de telploeg.

Maar ook alle losse waardepunten zijn allemaal gesorteerd en geteld.  De inzameldozen werden gesponsord door De Kleine Verhuizer en daarmee werden de inzameldozen goed zichtbaar.

Op bijgaande foto dragen Jan Peter van Daal en Nico Sengers van Lions Club Velsen de verzameldozen formeel over aan Hans de Boer en Stef van Sikkelerus van het bestuur van Voedselbank Velsen.

Landelijk worden alle dozen verzameld en alle tellijsten van de diverse regio’s bij elkaar opgeteld en overgedragen aan Douwe Egberts. Toegezegd is, dat dit voorjaar de dozen koffie naar de diverse Voedselbanken gebracht kunnen worden.

Het ging hier om een landelijke actie, waaraan meer dan 75 Lions Clubs hebben meegewerkt om de lokale voedselbank te steunen. (foto: aangeleverd)