Bibliotheek Velsen en KOEL gaan samenwerken

Ruim een maand geleden nam Bibliotheek Velsen het Kunstencentrum Velsen over. Met hun stichting KunstForm willen zij een nieuwe invulling geven aan cultuureducatie in Velsen. Om de kwalitatief hoogwaardige muzieklessen die er gegeven werden op een vernieuwende en toekomstbestendige manier voort te zetten gaat Bibliotheek Velsen een samenwerking aan met KOEL creative productions.

Het doel is voor alle inwoners van gemeente Velsen een kwalitatief hoogwaardig aanbod te realiseren op het gebied van cultuureducatie. De focus daarbij ligt op het onderdeel cultuureducatie op scholen en het laagdrempelig houden van het aanbod voor alle betrokkenen. Ook met betrekking tot het muziekonderwijs heeft de nieuwe stichting KunstForm de wens uitgesproken op een vernieuwende en toekomstbestendige wijze muziek- en theatereducatie te verzorgen.

,,Stichting KunstForm is dan ook verheugd aan te kondigen een samenwerking aan te zijn gegaan met KOEL creative productions’’, aldus Tjeerd de Kort, directeur Bibliotheek Velsen. ,,KOEL geeft al ruim een jaar op een unieke, inspirerende en laagdrempelige wijze muzieklessen en zal in samen werking met Stichting KunstForm dit aanbod verder doorontwikkelen ook richting scholen. Wij zijn enorm trots op deze samenwerking en kijken uit naar een geweldige toekomst.’’

KOEL creative productions is een initiatief van Koen van der Wel en Eline Schmidt. Deze twee gepassioneerde Velsenaren leerden elkaar in 2014 kennen bij de productie het Meisje van Velsen, ze maakten in 2015, 2016 en 2017 het succesvolle kerstspektakel De Grote Kerstshow in de Stadsschouwburg Velsen en hebben sinds medio vorig jaar hun eigen bedrijf. Ze bundelden hun twee lespraktijken en voegden daar een paar instrumenten aan toe.

Nog geen zes maanden later draaide hun muziek- en theaterschool op volle toeren met zo’n 300 leerlingen. In juni dit jaar mochten zij Kunst- en cultuurprijs De Olifant in ontvangst nemen voor hun uitzonderlijk positieve bijdrage aan het cultuurklimaat in de regio Kennemerland.

De creatieve ‘Ko’ en ‘El’ stoppen elk vrij moment in hun culturele onderneming en met succes. Ze bieden laagdrempelig, hoogwaardig en vernieuwende lessen, cursussen en workshops in de vorm van privé- en groepslessen maar ook op basis- en middelbare scholen bieden ze een frisse kijk op cultuureducatie. Op maat gemaakt voor de scholen, vernieuwend voor de leerlingen en met raakvlakken met de schoolse vakken. ,,Ook wij zijn ontzettend trots op deze samenwerking en kijken uit naar een zeer creatieve, muzikale en inspirerende toekomst.’’ (foto: aangeleverd)