Bibliotheek, Kunstencentrum en Stichting Welzijn willen samenwerken

De bibliotheek, het Kunstencentrum en Stichting Welzijn Velsen willen intensief gaan samenwerken op het snijvlak van welzijn, cultuur en educatie. Daarvoor hebben de drie organisaties het manifest ‘1+1+1=10’ opgesteld.

De drie directeuren Tjeerd de Kort, Johan Boonekamp en Nora Azarkan zien ‘geweldige mogelijkheden’ om de Velsense samenleving te versterken, zeggen zij in een persverklaring. Door samen te werken, willen zij de Velsenaren beter bedienen, hun middelen efficiënter gebruiken en vernieuwende kruisbestuivingen laten ontstaan.

‘Om volwaardig mee te kunnen blijven doen in de samenleving, moet je persoonlijk kunnen groeien’, aldus het drietal. ‘Dat geldt voor iedereen, ongeacht leeftijd, opleiding of culturele achtergrond. Maatschappelijke ondersteuning, onderwijs, kennis en zelf kunst maken helpen daarbij.’

In het manifest ‘1+1+1=10’ vragen de initiatiefnemers aan het nieuwe gemeentebestuur om te investeren in de drie organisaties, zodat zij de gewenste programma’s kunnen ontwikkelen. Aan de Velsenaren vragen zij: ‘maak, zoek, leer, zorg, ontwikkel mee. Met elkaar, voor elkaar, samen maken we Velsen rijker, de deuren staan open!’ (foto: Kunstencentrum Velsen)