Beleefweek Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Regio – Nationaal Park Zuid-Kennemerland organiseert in de herfstvakantie (16 tot en met 24 oktober) voor de tweede keer de Beleefweek. Een week vol kleinschalige buitenactiviteiten die samen met de ondernemers onder de vlag van het Nationaal Park worden georganiseerd. Voor de actieve wandelaar, maar ook voor culinaire genieters en gezinnen met kinderen.

Het Nationaal Park telt ruim vijftig ondernemers die de IVN-cursus Gastheer van het Landschap hebben gevolgd. Zij mogen zich gastheer van Nationaal Park Zuid-Kennemerland noemen. Deze gastheren en gastvrouwen kunnen bezoekers de mooiste plekjes wijzen en bijzondere verhalen over het gebied vertellen. Tijdens de Beleefweek organiseren ze samen met het Nationaal Park bijzondere activiteiten voor iedereen. Denk aan een beklimming van de Brederodeberg, een wandeling langs het oude vissersvrouwen-pad met de boswachter, yoga in het zand, culinaire excursies en theater en cultuur.

Ontdek de verborgen natuurschatten

Dit jaar is het thema van de Beleefweek: Ontdek de verborgen natuurschatten van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. ,,Het doel van de Beleefweek is om samen met de gastheren bezoekers te laten ervaren wat Nationaal Park Zuid-Kennemerland zo bijzonder maakt. Er is genoeg te ontdekken in en ook rondom het park’’, vertelt Gwen Pellinkhof, coördinator communicatie & educatie Nationaal Park Zuid-Kennemerland. ,,Na een pittige tijd, door de coronacrisis, is dit een week voor onze gastheren en -vrouwen waarin ze vol trots bezoekers meenemen op ontdekkingstocht in dit veelzijdige gebied vol natuur en cultuur’’, vervolgt Pellinkhof. (Foto: Lianne Raap)

Kijk voor het complete activiteitenoverzicht op de website www.np-zuidkennemerland.nl/beleefweek en boek snel om verzekerd te zijn van een plekje.