Beleef de indrukwekkende vogeltrek vanaf de Zuidpier

IJmuiden – Op zondag 20 september om 09:00 uur kunnen vogelliefhebbers samen met de inspirerende vogelaar Paul Saager een heus vogelfestijn beleven. De indrukwekkende vogeltrek is dan in volle gang, dus er valt van alles te zien.

,,We gaan ’s ochtends naar het strand bij IJmuiden. Het Kennemermeer biedt zangvogels en watervogels. De Zuidpier steekt drie kilometer in zee en is een prachtige plek voor zeevogels, zoals de schitterende Jan van Gent. En als we geluk hebben zien we zelfs de bruinvis, de kleinste walvissensoort uit de Noordzee”, vertelt Paul enthousiast. Paul is 55 jaar, getrouwd en heeft inmiddels drie volwassen dochters. Hij woont in Haarlem en kent de hele streek op zijn duimpje. ,,Ik ben een enthousiaste gids die het vooral leuk vindt om beginnende vogelaars wegwijs te maken in de vogelrijkdom van Nederland. Ik kan goed uitleggen, weet goed duidelijk te maken waar je op moet letten en breng mijn enthousiasme over op de bezoekers”, zegt hij met een brede glimlach.

Hij heeft de liefde voor de natuur van zijn opa gekregen. ,,Tijdens mijn vervangende dienst bij het NIOZ op Texel ben ik aangestoken met het vogelvirus. Sindsdien, nu ruim dertig jaar geleden, ga ik regelmatig met een groep vaste vrienden op pad in Nederland en het buitenland (Europa) om vogels te kijken. Daarnaast heb ik brede interesse in planten, landschap en dieren” De activiteit vindt plaats vanaf de parkeerplaats bij de Kennemerboulevard. Via het nieuwe online platform www.localnatureguide.com kunnen belangstellenden zich aanmelden voor deelname. (Foto: aangeleverd)