Bekendste broodje shoarma terug in IJmuiden

Josry en Annelies zijn terug in IJmuiden, de plaats waar het 35 jaar geleden allemaal begon. Het bekende horecakoppel opende in december hun tweede zaak DingesExpress op het Moerbergplantsoen 1a.

DingesExpress is gespecialiseerd in het afhalen en bezorgen van broodjes en vleesgerechten, terwijl gasten in DingesPoort in Santpoort-Noord terecht kunnen voor een uitgebreid diner. DingesExpress is dagelijks geopend van 12.00 tot 22.00 uur (maandag gesloten). Bestellen kan via 0255-515704, www.dingesexpress.nl en Thuisbezorgd. De bezorgers rijden vanaf 17.00 uur, maar bedrijven kunnen in overleg afspraken maken over bezorgen tijdens de lunch.

Op de afhaal- en bezorgkaart staan diverse gerechten waar Josry en Annelies al jaren bekend om staan, zoals een broodje ali kip, shoarma speciaal en het party pakket. ,,Sommige mensen vragen of ze bij DingesExpress ook de tournados Jos kunnen bestellen, maar daarvoor moeten ze toch echt naar Dinges Poort komen’’, lacht Josry. Hij is chef-kok van het restaurant in de Hoofdstraat, terwijl Annelies de boel regelt in IJmuiden. Om de opening van DingesExpress een extra feestelijk tintje te geven, komen de bezorgkosten bij bestellingen na 20.00 uur te vervallen. Dit bespaart klanten 2 euro per bestelling.

Josry en Annelies openden 35 jaar geleden de legendarische shoarmazaak Baba op Plein 1945. Dat was voor veel IJmuidenaren hét adres om na het stappen ‘een broodje’ te eten. In 1989 werd Baba verkocht en Eetcafé Dinges geopend. Dit was ruim 15 jaar één van de gezelligste eetcafés in IJmuiden. In deze periode zette Annelies ook Pizzaria Mona Lisa op.

In 2003 werd Dinges verkocht. De volgende stap was de overname van Restaurant Amusant in Santpoort-Noord, dat werd omgedoopt tot Restaurant DingesPoort. In 2013 ging Dinges failliet, maar met de komst van DingesExpress is het bekendste broodje shoarma terug van weggeweest in IJmuiden.