Bekende radiomaker Marcel Out overleden

Dinsdag is de vaste RTV Seaport-medewerker Marcel Out op 53-jarige leeftijd overleden. De bekende IJmuidenaar was op de radio ook bekend onder de naam Erik Beekman, een pseudoniem dat hij hanteerde sinds zijn periode bij de voormalige piratenzender Radio Monique.

Bij de Velser Omroep Stichting was de in 1962 geboren radioman van het begin af nauw betrokken. Hij stond erom bekend dat hij zijn mening niet onder stoelen of banken stak. ,,Radio maken is je leven”, zo liet Marcel Out recent een verslaggever van de IJmuider Courant nog weten.

Radio maken was in zijn ogen ook geen beroep, maar een passie waar hij prachtig over wist te vertellen. Het begon voor hem al in de jaren tachtig als vrijwilliger bij de ROS, de Regionale Omroep Stichting die voor Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Castricum en Uitgeest radio- en tv-programma’s maakte.

In de jaren negentig heette het Radio Plus en in 2002 werd het de Velser Omroep Stichting, waar Marcel initiatiefnemer, medeoprichter, programmaleider- en maker en presentator was. Met veel enthousiasme maakte hij radioprogramma’s over en voor Velsen voor Seaport FM, het huidige RTV Seaport. Als radioman was hij niet alleen in Velsen maar ook voor Alkmaar, Europoort Radio Rotterdam en zelfs voor Belgische zenders actief.

Het organiseren en plannen van en voor radio-uitzendingen zat in zijn genen. Zelfs de acquisitie en zorgdragen voor de inkomsten ging hij niet uit de weg. Presenteren leek hem met de paplepel ingegeven en als voice-over voor documentaires zullen velen zijn stemgeluid nog lang herinneren.

Om een paar radiozenders te noemen waar hij belangrijke bijdragen voor leverde waren Focus 103 (Alkmaar), het eerder genoemde Radio Monique, Magic FM (Kortrijk, België), zeezender Radio 819, Europoort Radio (stadsradio voor Rotterdam) en tot slot Seaport FM, het huidige RTV Seaport. Zijn radiotijdperk omvat de periode vanaf 1985 tot nu.

De stem van Marcel Out is nog steeds hoorbaar via Seaport FM, waarvoor hij zelf de opnamen verzorgde. Bij RTV Seaport wordt gewerkt aan speciale een gedenkuitzending, die op een nog nader te bepalen tijdstip zal worden uitgezonden.

De uitvaart vindt in besloten kring plaats. (foto: Facebook)