Bebouwing voormalig KPN-terrein gaat van start

Ruim tien jaar heeft het terrein braak gelegen, maar nu zijn de eerste bouwactiviteiten eindelijk gestart.

Vorige week is bouwbedrijf HBB begonnen met de voorbereidingen voor het bouwen van een appartementencomplex op een stuk grond aan de Lange Nieuwstraat, dat bekend staat als het voormalige KPN-terrein. Het project omvat de realisatie van 54 woningen, met op de begane grond een grote supermarkt en enkele kleinere winkelruimtes.

Met name de komst van een supermarkt naar deze locatie heeft voor vertraging in de plannen gezorgd. Een concurrerend concern stapte naar de rechter om het besluit aan te vechten. Volgens dit bedrijf had de gemeente geen toestemming mogen verlenen, omdat het strijdig zou zijn met gemeentelijk en provinciaal beleid.

Men wees op de regel dat het vestigen van winkels op voormalige kantoorlocaties niet was toegestaan, maar volgens de Raad van State geldt dit alleen voor locaties die groter zijn dan een hectare. Uiteindelijk kreeg de projectontwikkelaar groen licht om de plannen alsnog te kunnen uitvoeren.

Buurtbewoner Marcel Groot volgt de ontwikkelingen op de voet en heeft op Facebook inmiddels de pagina ‘Nieuwbouw op oude KPN terrein IJmuiden’ geopend. Hierop plaatst hij berichten over de voortgang van de bouwactiviteiten, voorzien van foto’s.

,,Voor de mensen die het willen volgen op afstand’’, legt hij uit. ,,Wie weet kunnen toekomstige bewoners zo beetje bij beetje de bouw zien vorderen tot het bewoonbaar is.’’ (foto: Marcel Groot)