AV Suomi wint 2.000 euro met NOC*NSF-actie

Zondag heeft atletiekvereniging Suomi met het idee ‘Op weg naar een ton’ de derde prijs gewonnen bij de NOC*NSF-actie ‘Laat je sportclub niet in zijn hemd staan’. Onder toeziend oog van koning Willem-Alexander en sportprominenten ontving AV Suomi in Zwolle een cheque van 2.000 euro. Dit bedrag gaat de vereniging uit Santpoort besteden aan het nieuw te bouwen clubhuis.

Afgelopen najaar startte NOC*NSF de campagne ‘Laat je sportclub niet in zijn hemd staan’, om aandacht te vragen voor de moeilijke tijden waarin sportclubs verkeren. Minder subsidies, hogere huur en teruglopende inkomsten raken de sportclubs in Nederland hard. Daarnaast blijft het lastig om leden te behouden en voldoende vrijwilligers te vinden. NOC*NSF riep daarom iedereen op om ideeën in te dienen die verenigingen kunnen helpen met hun financiën, ledenbehoud en -werving of met het verkrijgen van voldoende vrijwilligers.

AV Suomi meldde haar idee aan omdat zij merkte dat diverse verenigingen geïnspireerd raakten door hun actie ‘Op weg naar een ton’. De jury beoordeelde de vereniging met de derde prijs omdat zij onder de indruk waren van de ambitie van deze kleine vereniging en dat deze ambitie loont. Suomi heeft een gevoel van betrokkenheid weten te creëren in de wijde omgeving. Jong en oud is al anderhalf jaar bezig met het opzetten van kleine en grote acties om de benodigde 100.000 euro te verzamelen. Daarnaast worden leden en andere betrokkenen op de website en via sociale media en nieuwsbrieven duidelijk geïnformeerd over de stand van zaken. Naast het inzamelen van geld is de atletiekvereniging ook bezig met het inperken van zo veel mogelijk kosten.

De NOC*NSF heeft ter inspiratie een prachtig e-zine samengesteld. Hierin is de top 3 bekend gemaakt en staan naast de acht genomineerden ook voorstellen ter inspiratie.