AV Suomi ontvangt Zilveren Sportkantine-certificaat

Voorzitter Francien Mooijekind van Atletiekvereniging Suomi heeft vorige week in het bijzijn van wethouder Bram Diepstraten het Zilveren Sportkantine-certificaat ontvangen van Nikkie Ramsteijn van Team:Fit.

AV Suomi is hiermee de eerste sportvereniging in de gemeente Velsen en de tweede atletiekvereniging in Noord-Holland met een Zilveren Sportkantine.

AV Suomi had zich aangemeld bij Team:Fit omdat een gezondere kantine past bij het beleid om mensen gezond te laten leven door te sporten. ,,Het is makkelijker dan het lijkt”, aldus kantinebeheerder Didimo Moreiro. ,,Wij bieden nu gezonde snacks aan zoals snoeptomaatjes en vers fruit. Maar ook de heerlijke mango smoothies zijn altijd snel uitverkocht. Sporters moeten niets van ons, dus een broodje kroket kan je gewoon bestellen maar je kan ook kiezen voor een gezonde tosti.”

Team:Fit coach Nikkie kwam ook met handige tips, zoals een tap met vers water en munt op de bar. Tijdens een wedstrijd kan iedereen hiervan pakken.

Team:Fit is een initiatief van Jongeren op gezond gewicht gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij zetten zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. (foto: Karin Dobber)