Automobilist ontkomt na wilde achtervolging aan politie

Een automobilist is vrijdagmiddag na een wilde achtervolging ontkomen aan de politie. De man reed in een auto die eerder deze week was gestolen bij een woninginbraak.

De politie zag de auto rond 16.30 uur rijden en zette direct de achtervolging in. Die begon op de A9 en leidde via de A22 naar IJmuiden. De bestuurder heeft daarbij ook tegen het verkeer in gereden.

Een woordvoerder van de politie bevestigde dat er bij de achtervolging schoten zijn geslost. Getuigen hebben dat onder meer bij de Velsertunnel gezien.

Op de Heerenduinweg reed de bestuurder opeens via de groenstrook richting de Iepenstraat. Na een botsing met een politieauto vluchtte hij te voet weg via een terrein met garageboxen. De politie begon meteen een grote zoekactie waarbij onder meer een helikopter werd ingezet.

Via Burgernet werd tot twee keer toe opgeroepen om uit te kijken naar een getinte man van tussen de 30 en 35 jaar oud. Eerst in de buurt van de Iepenstraat en rond 17.30 uur in de omgeving van de Maasstraat en het Gijzenveltplantsoen.

Om 17.50 uur werd een Burgernet-bericht verstuurd dat de man nog niet was aangetroffen. (foto: Friso Huizinga)