Athletic Skills Model (ASM) specialisten geven handbalclinic

Velsen-Noord/Beverwijk – Zaterdag stond de derde en voorlopig laatste clinic van de reeks van drie stond vor de jeugd van handbalverenigig HCV ’90 op het programma. De clinics waren ook opengesteld voor vriendjes en vriendinnetjes uit Beverwijk/Velsen om kennis te maken met de handbalsport. 

De iedere week in groten getale aanwezige kinderen raken al helemaal gewend aan het trainen op zaterdag en stonden weer vol verwachting voor de deur te wachten wat ze deze keer te wachten stond. 

De afgelopen weken zijn er clinics georganiseerd door trainers die professioneel met handbal bezig zijn wat resulteerde en leuke spelletjes zodat er op speelse wijze aan het competitieve aspect van het handbalspelletje werd gewerkt, maar ook zijn ze bezig geweest met een stukje tactiek en techniek. 

Zaterdag stonden Fiona en Valerie Scherpenzeel voor d deelnemers klaar. Bij binnenkomst werd er al enthousiast gereageerd, want er hingen touwen klaar, er lagen matten klaar en er stonden een hoop banken. Allereerst werden de speelsters en spelers uitgedaagd allerlei vormen van bewegen te ondervinden. Springen, kruipen, slingeren en gooien werden gecombineerd in een oefening waaraan met plezier werd meegedaan. Nadat de groep weer bij elkaar geroepen was en de regels voor de volgende spelletjes aandachtig werden doorgenomen en opgenomen ging het spelelement van start en werd er door de verschillende teams samenwerking, techniek en tactiek verwacht. Fiona heeft de jeugdleden een aantal opdrachten meegegeven vanuit het Athletic Skills Model, dat normale kost is in de jeugdafdelingen van AFC Ajax, en werd er vooral motorisch aandacht besteed aan hetgeen waar verbetering mogelijk was. Ook hebben zij gezorgd dat iedereen zelf het eigen inzicht aansprak door niet bij iedere oefening evenveel informatie mee te geven! 

Opnieuw een onvergetelijke middag voor de deelnemende kinderen.