Atelier MARIARTHO neemt deel aan Kunstlijn Haarlem-Velsen 2023

Velserbroek – Bij MARIARTHO zijn dit weekend en volgend weekend meer dan tweehonderd werken te zien tijdens een expositie in het kader van Kunstlijn Haarlem-Velsen. Drie Velserbroekers en twee IJmuidenaren exposeren samen met de twee vaste gasten: Mariska Hofman, Mariska Hofman-Gáspár, Peter Faber (acteur-schilder), Bram van Bakel, Frans van der Burg, Henk Zwanenburg en Petra C.M. Meskers.

Mariska Hofman heeft haar studio/atelier in Velserbroek. Zij noemde haar werk- en expositieruimte MARIARTHO, samengesteld uit Mariska ART en Hofman. De zeer ruime expositiegelegenheid is gevestigd op de begane grond van het pand aan de Mandenmakerstraat 13-15. Veel bijzondere werkstukken van zeven kunstenaars: hier kun je heerlijk de tijd nemen om even te genieten van de kleurrijke, diverse en verrassende werken, alles ‘met liefde gemaakt’, het thema van de Kunstlijn dit jaar.

Elke kunstenaar heeft er een eigen expositieplek. Er is zoveel te zien, dat u ook beide weekenden kunt komen kijken. De kunstenaars zijn zoveel mogelijk zelf aanwezig om hun werk, indien gewenst, toe te lichten. Zo ook Peter Faber, die de verkoop van zijn werken volledig doneert aan de Peter Faber Stichting, die staat voor hulp aan kansarme jongeren. ,,We hebben er veel zin in om jullie te ontvangen op deze onverwachte plek in Velserbroek (dicht bij Gamma en Renaultgarage).’’ De openingstijden zijn 4, 5, 11 en 12 november van 11.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang, gratis parkeren. (Foto: aangeleverd)