Anjeractie Ruïne van Brederode

Santpoort – Doe mee aan de Anjeractie 2020 van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Adopteer symbolisch een of meerdere Brederode Playmobil-poppetjes: een boogschutter, een hellebaardier, een kanonnier, een ridder of een royal guard te paard. Liever een vrouwelijk Playmobil-poppetje adopteren? Kies dan voor een stoere kenau of één van de 18 vrouwen van Brederode.

Deze unieke actie loopt tot 30 mei en de gehele opbrengst mag de Ruïne behouden. Dat is een welkome bijdrage na bijna drie maanden zonder inkomsten. De Anjeractie bestaat dit jaar 75 jaar en door de coronacrisis heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds gekozen voor een mobiele actie waarbij de deelnemende organisatie de gehele opbrengst mag behouden. Ga voor donatie naar de Facebookpagina of website van de Ruïne van Brederode waar de link van de Anjeractie staat. Als je op de link klikt kom je op ‘mijn donatiepagina‘ van Stichting Heerlijkheid Brederode.

Het team van de Ruïne van Brederode hoopt op zaterdag 6 juni weer open te kunnen gaan voor bezoekers en is bezig met het voorbereiden van een bijzondere tentoonstelling: IJzersterk Brederode. Omdat het Riddertoernooi in juni dit jaar niet door kan gaan, is we het Riddertoernooi in Playmobil opgesteld. Evenals bij andere musea moet er wel van te voren gereserveerd worden om een veilige toegang te kunnen bieden. Houd de website www.ruinevanbrederode.nl goed in de gaten voor de heropening en reservering. (Foto: Lucy de Pagter)