Veel animo voor open dag Kuba moskee

Zondag werd het 25-jarig bestaan van de Kuba moskee groots gevierd. Het gebedshuis aan de Planetenweg zette haar deuren open voor iedereen die binnen wilde kijken. Niet alleen mensen uit Velsen wisten de weg naar de Kuba moskee te vinden, ook bezoekers uit de omliggende plaatsen kwamen naar de open dag.

De bezoekers werden ontvangen in de ontmoetingsruimte. Tijdens het drinken van een kopje thee of koffie werd uitleg gegeven over het programma en de activiteiten in en om de moskee. In de zaal naast de ontmoetingsruimte stond een stand met informatie over de moskee en de islam. Om het half uur werden bezoekers in groepen door de moskee geleid.

In de leslokaal op de eerste etage werden allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zij konden deelnemen aan een kleurenwedstrijd of zich laten schminken. Buiten konden de kinderen zich vermaken op de springkussen en konden ze tussendoor gratis suikerspin eten.

Als laatste onderdeel van de rondleiding stond een bezoek aan de gebedsruimte op het programma. Hier werden de bezoekers ontvangen door de imam, en andere deskundige begeleiders. Door de bezoekers werden veel vragen gesteld. De imam nam de tijd om de gestelde vragen uitgebreid te beantwoorden.

Na de rondleiding gingen de meeste bezoekers niet meteen naar huis, maar genoten nog na van allerlei lekkernijen zoals baklava, een broodje döner of Turkse pizza. Tijdens het eten werd met de aanwezigen nog lang nagepraat. Ook de bestuursleden van de vrouwen- en jongerenorgaan van de Kuba moskee waren aanwezig om er een succesvolle dag van te maken.

Alle bezoekers kregen een klompen sleutelhangertje als aandenken aan het 25-jarig bestaan van de moskee. Uit recensies van het gastenboek blijkt dat de bezoekers de dag erg informatief en leuk vonden! (foto: Erik Baalbergen)